Sergeja P. Traven
Astrološko svetovanje
Prispevki v medijih
Intervjuji
Astrološke zgoščenke
Kontakt

za vse informacije
pokličite

gsm 040 699 899

PSIHOLOŠKA ASTROLOGIJA


Psihološka astrologija je način dela ,kjer se na pot osebnostnega razvoja podamo s pomočjo vpogleda v astrološko psihodinamiko in po principih jungovske psihoanalize. Psihološka astrologija nam daje pomemben vpogled v delovanje lastne duševnosti. Pomembna je zlasti njena opora v času kriz in življenjskih izzivov. Poglabljanje v astrološko simboliko in lastne duπevne procese nam pomaga pri razvoju lastne intuicije in pri nadaljnjem razvoju osebnosti.

Pri psihološki astrologiji gre za analizo duševnega stanja, v katerem se nahaja klient . Razvidne so vplivi prednikov in s tem vzorcev iz otroštva, kot tudi tudi  karmični vzorci. Pomembno vlogo za razvoj notranjih duševnih potencialov imajo starši in okolje, ki jih  pri astrološki analizi astrolog upošteva. Različne astrološke tehnike nam pomagajo razjasniti,  dogajanje v posameznikovi duši, s trenutnimi dogajanji v življenju klienta.

 

"Zdravilni" element v medčloveškem odnosu stranka - astroterapevt (psihoterapevt) sta transfer in kontratransfer. Prvi kaže na učinek energij, ki prehajajo z astroterapevta na stranko, drugi pa v nasprotni smeri. Če stranka povsem zaupa izobraženemu in razgledanemu astroterapevtu, mu bo zaupala svoje najglobje strahove, hkrati pa se s tem izdatno psihično razbremenila. Odpiranje tistih tem, ki jih stranka ne more podeliti z nikomer drugim, razen astroterapevtom, ima intenzivne in globinske zdravilne učinke. Sčasoma stranka uvidi, da poleg njene lastne perspektive obstajajo tudi drugačne perspektive, ki omogočajo mnogo učinkoviteje reševati nastali problem. Ko se zgodi ta "premik" na globji ravni, je stranka na pravi duhovni poti, ki vodi iz začaranega kroga.

 

© 2006 sergeja.net | izdelava spletne strani: net-paket.com